Bahan A
1 cawan Air
1 buku Butter
1 cawan Milo
1 cawan Koko Van Houten
6 biji Telur
1 tin kecil Susu Pekat
1 sudu kecil esen vanila
Bahan B
600 gram Biskut Marie (original) (patah 2)
Bahan C
1 bar cooking coklat
½ cawan Air
Cara² membuat
Masukkan Bahan A dlm kuali, gaul rata dulu bahan² tersebut.
Bila dah sebati, baru hidupkan api. Gaul & masak bahan² tersebut,
bila agak² pekat masukkan biskut marie (Bahan B)
Gaul rata & padamkan api
Sapukan butter dlm loyang kemudian masukkan adunan tadi & tekankan
adunan supaya padat
kemudian masak air, bila dah mendidih masukkan coklat & kacau
lepas tu tuang coklat diatas adunan tadi, ratakan dgn cara menyendengkan
sikit loyang tersebut
Tips
jgn sapu rata coklat tersebut tetapi sendengkan (macam lenggangkan loyang tersebut) supaya topping coklat tu kelihatan cantik. seeloknya tuang coklat tersebut disatu bahagian loyang kemudian baru diratakan dengan cara menyendengkan loyang tu.
1 cawan Air
1 buku Butter
1 cawan Milo
1 cawan Koko Van Houten
6 biji Telur
1 tin kecil Susu Pekat
1 sudu kecil esen vanila
Bahan B
600 gram Biskut Marie (original) (patah 2)
Bahan C
1 bar cooking coklat
½ cawan Air
Cara² membuat
Masukkan Bahan A dlm kuali, gaul rata dulu bahan² tersebut.
Bila dah sebati, baru hidupkan api. Gaul & masak bahan² tersebut,
bila agak² pekat masukkan biskut marie (Bahan B)
Gaul rata & padamkan api
Sapukan butter dlm loyang kemudian masukkan adunan tadi & tekankan
adunan supaya padat
kemudian masak air, bila dah mendidih masukkan coklat & kacau
lepas tu tuang coklat diatas adunan tadi, ratakan dgn cara menyendengkan
sikit loyang tersebut
Tips
jgn sapu rata coklat tersebut tetapi sendengkan (macam lenggangkan loyang tersebut) supaya topping coklat tu kelihatan cantik. seeloknya tuang coklat tersebut disatu bahagian loyang kemudian baru diratakan dengan cara menyendengkan loyang tu.
No comments:
Post a Comment
titiplah komen anda disini